Στα ζαχαροπλαστεία θα τις βρείτε σε εξωφρενική τιμή και θα τις απολαύσετε με φειδώ! Όταν όμως φτιάξετε αυτές τις τρούφες με τα χεράκια σας και με πολύ λιγότερα χρήματα, θα έχετε στη διάθεσή σας όσες θέλετε! Γλυκόπικρη γεύση με διακριτικό άρωμα από ρούμι!

Υλικά

  • 500 γρ. καλή κουβερτούρα, με 70% κακάο
  • 275 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. ρούμι
  • 300 γρ. σοκολάτα γάλακτος για την επικάλυψη
  • 200 γρ. κακάο

Εκτέλεση 

Τεμαχίζουμε τα 500 γρ. κουβερτούρας σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ. Βάζουμε την κρέμα στη φωτιά να ζεσταθεί, χωρίς όμως να πάρει βράση.

Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα πάνω στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε μ’ ένα σύρμα, μέχρι αυτή να διαλυθεί εντελώς και να έχουμε μια λεία κρέμα σοκολάτας.
Προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε. Μόλις κρυώσει φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά εκτός ψυγείου.

Λιώνουμε τη σοκολάτα για την επικάλυψη σε μπεν μαρί, βουτάμε ένα-ένα τα μπαλάκια και έπειτα τα κυλάμε στο κακάο, που το έχουμε στρώσει σ’ ένα ταψάκι.
Μόλις αρχίσει να κρυώνει η σοκολάτα τινάζουμε το παραπανίσιο κακάο από τις τρούφες και τις τοποθετούμε σε μια όμορφη πιατέλα.