Υλικά

  • 170γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
  • ¼ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • Βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
  • ¼ φλιτζάνι του τσαγιού Nutella
  • 1 κουταλιά της σούπας λικέρ, όπως Tia Maria, Kahlua, Grand Marnier, ή κονιάκ
  • Φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες, μπανάνες, μήλα, μανταρίνια, ή ότι άλλο μας αρέσει, κομμένα σε μπουκίτσες.

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη, την γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας συχνά. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας. Περιμένουμε 2 λεπτά και στην συνέχεια την ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει τελείως.

Προσθέτουμε την βανίλια και το λικέρ, τα ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μπολ του φοντύ. Το μεταφέρουμε στο τραπέζι, επάνω στο σκεύος με την φωτιά.

Βάζουμε στο πιρουνάκι μας μια μπουκίτσα φρούτου, το βυθίζουμε στην σοκολάτα, το βγάζουμε, περιμένουμε 1 λεπτό να κρυώσει και το απολαμβάνουμε...!