Υλικά

για το κέικ

  • 240γρ. ζάχαρη
  • 170γρ. αλεύρι μαλακό
  • 190γρ. αβγά
  • 70γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 110γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 4½γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1γρ. αλάτι
  • 20γρ. κακάο
  • 50γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα
  • 80γρ. φουντούκια ολόκληρα
  • 100γρ. πραλίνα φουντουκιού

για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 110γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 110γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη
  • 30γρ. μέλι

Εκτέλεση

Για το κέικ: Σε ένα σκεύος λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το κακάο και την κρέμα γάλακτος. Σε ένα άλλο σκεύος βάζετε τη ζάχαρη με τα αβγά, ανακατεύετε καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής και προσθέτετε το μίγμα με το βούτυρο.

Στη συνέχεια ρίχνετε στο μίγμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μίγμα σε στρογγυλή φόρμα για τούρτα διαμέτρου 25εκ. Καλό είναι να αφήσετε το μίγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά πριν το ψήσετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και ψήνετε το κέικ για περίπου 35-40 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).

Στο μεταξύ ετοιμάζετε την επικάλυψη σοκολάτας: Σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων (έως 500W) λιώνετε την κουβερτούρα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος για να πάρει μια βράση (να κοχλάσει), αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, ρίχνετε την καυτή κρέμα γάλακτος στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια μαρίζ.

Μόλις κρυώσει το κέικ, το κόβετε στη μέση, αλείφετε τον ένα δίσκο με την πραλίνα φουντουκιού και πασπαλίζετε με τα χοντροσπασμένα φουντούκια. Βάζετε από πάνω τον δεύτερο δίσκο και βάζετε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Τέλος γλασάρετε με την επικάλυψη σοκολάτας και διακοσμείτε με τα ολόκληρα φουντούκια.