Δεν είναι ούτε κέικ αλλά ούτε και τσουρέκι, είναι κάτι ενδιάμεσο αλλά παρόλα αυτά νόστιμο. Τρώγεται σκέτο αλλά θα το απολαύσεις και φρυγανισμένο με βούτυρο! Μπορείς να το φας για πρωινό με τον καφέ σου αλλά και σαν απογευματινό σνακ με μια ζεστή κούπα τσάι.

Υλικά

  • 250 γρ γάλα
  • 150 γρ φρέσκο βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 4 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 γρ μαγιά στιγμής
  • 3 αυγά

για την γέμιση

  • 5 κουταλιές κακάο
  • 10 κουταλιές ζάχαρη καστανή
  • 70 γρ βούτυρο σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση

Ζεσταίνεις σε μια αντικολλητική κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνεις το αλεύρι, την μαγιά και σιγά σιγά το γάλα. Ρίχνεις και τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς και συνεχίζεις να χτυπάς σε μέτρια ταχύτητα με το εξάρτημα για την ζύμη.

Μόλις ενωθούν τα υλικά, τα μαζεύεις με το χέρι σε μια μπάλα και την βάζεις σε ένα άλλο μπολ βουτυρωμένο σκεπασμένη με μια καθαρή πετσέτα ή με πλαστική μεμβράνη και την αφήνεις να φουσκώσει για 45 λεπτά περίπου.

Σε ένα μπολ ανακατεύεις την ζάχαρη και το κακάο με ένα κουτάλι και το βάζεις στην άκρη.

Μόλις διπλασιαστεί η ζύμη την χωρίζεις σε δύο ίσα κομμάτια και το κάθε ένα από αυτά το ανοίγεις με τον πλάστη σε ένα μεγάλο φύλλο πάχους 2 εκατοστών.
Πασπαλίζεις το κάθε φύλλο με την ζάχαρη και το κακάο και ρίχνεις την μισή ποσότητα βουτύρου στο κάθε ένα.

Τυλίγεις το φύλλο σε ρόλο και το τοποθετείς σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Το άλλο φύλλο το τοποθετείς πάνω από το προηγούμενο καλά τυλιγμένο.

Ψήνεις το ιδιαίτερο αυτό κέικ για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

Μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο, αναποδογυρίζουμε το κέικ σε μια σχάρα να κρυώσει και το απολαμβάνεις πασπαλισμένο με μπόλικη άχνη ζάχαρη , συνοδεύοντας το τσάι σου ή τον καφέ σου. Ενώ την επόμενη μέρα μπορείς να το φρυγανίσεις και να το απολαύσεις με βούτυρο και μαρμελάδα.