Υλικά

  • 300 γρ ανθότυρο
  • 100 γρ καστανή ζάχαρη
  • ξύσμα και χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  • 4 αυγά
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι βανίλια

για το σιρόπι

  • 100 γρ μέλι
  • 100 γρ κρασί Σάμος
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 3-4 κόκκους πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Ανακατέυεις τα υλικά της κρέμας και ρίχνεις το μίγμα σε ένα πυρίμαχο ταψί ή στα μικρά πυρίμαχα μπολάκια του σουφλέ τα οποία τα έχεις βουτυρώσει. Ψήνεις την κρέμα για 30 λεπτά περίπου.

Κατα τη διάρκεια του ψησίματος της κρέμας, ετοιμάζεις το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνεις όλα τα υλικά του σιροπιού για 3-4 λεπτά, χωρίς να βράσουν.
Σερβίρεις την κρέμα περιχύνοντας με το σιρόπι.