Υλικά

  • 800 γρ. Κάστανα
  • 3 λίτρα νερό
  • 100 γρ. αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξινό
  • 1 κιλό zάχαρη
  • 500 γρ. νερό
  • Φλούδα ενός λεμονιού
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κάστανα και τα βράζουμε με το νερό και το αλάτι για 30 λεπτά και τα σουρώνουμε. Τα καθαρίζουμε από το εξωτερικό και εσωτερικό φλοιό.

Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 500 γρ. νερό και προσθέτουμε την ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και τα αφήνουμε να βράσουν καλά μέχρι σχεδόν να δέσει σε σιρόπι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κάστανα και το ξινό και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό. Τα σβήνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Την άλλη μέρα επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία βρασίματος για 1 λεπτό πάλι, ρίχνοντας και τη βανίλια προς το τέλος.

Όταν κρυώσει το τοποθετούμε σε βάζα..