Τα νόστιμα αυτά τριγωνάκια μπορείτε να τα τηγανίσετε ή να τα ψήσετε στον φούρνο. Σερβίρονται με μέλι ή κάποιο σιρόπι της αρεσκείας σας. 

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια τυρί, ρικότα και φρέσκια ανάλατη μυζήθρα, καλά στραγγισμένα
  • 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ανθόνερο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
  • 1 μικρό αυγό
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 φύλλα φρέσκια σφολιάτα, κομμένο σε 6 τετράγωνα το καθένα
  • 1 αυγό χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας νερό

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε ένα μπολ τα τυριά με τη ζάχαρη, τη κανέλα, το ανθόνερο, τις σταφίδες, το αλεύρι και το αυγό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C και τοποθετούμε λαδόκολλα πάνω σε λαμαρίνα φούρνου.

Βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα με τα τυριά, σε κάθε τετράγωνο κομμάτι σφολιάτας και εν συνεχεία τα διπλώνουμε για να σχηματίσουμε τρίγωνα. Βρέχουμε τις άκρες με λίγο νερό για να κλείσουμε τα τριγωνάκια. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό την επιφάνειά τους. Ψήνουμε τα τριγωνάκια για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και να φουσκώσει η σφολιάτα. Βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε.

Tip: Φτιάξτε τα με χειροποίητη σφολιάτα για να απογειώσετε την γεύση.

gourmed.gr