Υλικά

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδας (200 γρ)
  • 2 κεσεδάκια (από το γιαούρτι) ζάχαρη
  • 3 κεσεδάκια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • 1 κεσεδάκι λάδι ελαφρύ (σπορέλαιο)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού γεμάτα μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια ή 1 κουταλιά κανέλα
  • 2-3 μήλα golden 

για την καραμέλα

  • 160 γρ. βούτυρο σε μέτρια κυβάκια
  • 200 γρ.ζάχαρη
  • Λίγη κανέλα 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ (εκτός από τα μήλα) στο μπολ του thermomix και ανακατεύουμε 1 λεπτό στην ταχύτητα 5 ή βάζουμε τα υλικά στο μπολ ενός μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές γυαλιστερό μείγμα.

Βάζουμε τα υλικά για την καραμέλα σε ένα ταψί 28 εκ. και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ανοιχτόχρωμη καραμέλα. Προσέχουμε να βγάλουμε το ταψί όσο είναι ακόμη ανοιχτόχρωμη η καραμέλα, γιατί θα συνεχίσει να ψήνεται.

 

 

Καθαρίζουμε τα μήλα από τα κουκούτσια και τα κόβουμε στα 4 κομμάτια και στην συνέχεια στα 8 κομμάτια το καθένα ή σε περισσότερα, ανάλογα πόσο λεπτές θέλουμε να είναι οι φέτες του μήλου. Τοποθετούμε τις φέτες των μήλων στο ταψί πάνω από την καραμέλα.

Στην συνέχεια αδειάζουμε στο ταψί το μείγμα του κέικ καλύπτοντας τα μήλα ομοιόμορφα. Ψήνουμε την μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του κέικ.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 20 λεπτά περίπου, παίρνουμε μια πιατέλα λίγο μεγαλύτερη από το κέικ και αναποδογυρίζουμε την μηλόπιτα με την καραμέλα της.

mariplateau.blogspot.gr