Μια δροσερή συνταγή για τάρτα με άρωμα από λεμόνι και λάιμ, αξίζει να τη δοκιμάσετε!

Υλικά

για τη βάση

  • 2 φλ. μπισκότα τύπου Digestive, τριμμένα
  • 1/2 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
  • 1 κ.γλ. κανέλα

για την κρέμα

  • 3 αυγά μεγάλα, χωρισμένος ο κρόκος από το ασπράδι
  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
  • 1/2 φλ. χυμός λάιμ
  • 2 κ.γλ. ξύσμα λάιμ
  • 1 κ.σ. χυμός λεμόνι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1-2 φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κ.σ. άχνη
  • 1/2 κ.γλ. βανίλια

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη βάση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά ώστε να βραχούν καλά τα μπισκότα από το βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα ή τσέρκι 23 εκ. και πιέζουμε να έχει ομοιόμορφο πάχος. Ψήνουμε στους 175oC για 10′ και αφήνουμε να κρυώσει.

Φτιάχνουμε την κρέμα:

Σε ένα μπολ με το σύρμα χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους να αφρατέψουν και έπειτα προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό από το lime και το λεμόνι και το ξύσμα.

Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν. Τότε σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα. Ενσωματώνουμε σε 2 δόσεις τη μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους και αδειάζουμε την κρέμα στη βάση.

Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175oC για 25′. Αφού κρυώσει τη σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα να παγώσει.

Πριν σερβίρουμε χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε σαντιγύ και συνοδεύουμε την τάρτα μας!

syntagesmekefi.gr