Με τα λαχταριστά, καραμελωμένα φύλλα μπακλαβά φτιάχνετε ένα μιλφέιγ όμοιο με τα εστιατορικά επιδόρπια, που εντυπωσιάζει τους καλεσμένους σας με τη γεύση και την εικόνα του.

Υλικά

 

  • 3 φύλλα κρούστας
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • κρέμα ζαχαροπλαστικής (δείτε τη σχετική συνταγή)
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Απλώνετε τα φύλλα στον πάγκο και με ένα πινελάκι τα βουτυρώνετε ελαφρά ένα προς ένα και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη. Τοποθετείτε το ένα φύλλο πάνω από το άλλο και βουτυρώνετε και την επιφάνεια και του τελευταίου φύλλου. Κόβετε τα φύλλα σε παραλληλόγραμμα κομμάτια, διαστάσεων περίπου 5x12εκ.

Στρώνετε ένα ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετείτε μέσα τα κομμένα φύλλα. Καλύπτετε τα φύλλα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετείτε επάνω ένα λίγο μικρότερο ταψί, ώστε να πιέζει τα φύλλα για να βγουν ίσια μετά το ψήσιμο.

Βάζετε τα ταψιά στο φούρνο και ψήνετε για 15-20 λεπτά έως ότου πάρουν ξανθό χρώμα.

Βγάζετε τα φύλλα από το φούρνο και όταν κρυώσουν ετοιμάζετε το μιλφέιγ. Βάζετε ένα φύλλο, απλώνετε από πάνω κρέμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζετε με το επόμενο φύλλο και κρέμα. Χρησιμοποιείτε 4 καραμελωμένα φύλλα και τέλος, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Tip:  Αν θέλετε μπορείτε να προσθέτετε στο μιλφέιγ σας και οποιοδήποτε εποχικό φρούτο της επιλογής σας, όπως φράουλες.

olivemagazine.gr