Υλικά

 

  • 1 δόση «Κρέμα σοκολάτας του 10λέπτου»
  • 2 πακέτα έτοιμα σφολιατίνια (των 200 γρ. - βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τις φρυγανιές και τα κριτσίνια ή με τα μπισκότα)
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα ακολουθώντας τα βήματα 1 έως και 3 της συνταγής «Κρέμα σοκολάτας του 10λέπτου». Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μεμβράνη, που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για τουλάχιστον 1 ώρα. Καλύπτουμε με μία στρώση σφολιατίνια ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ περίπου 25 x 35 εκ., φροντίζοντας να είναι το ένα δίπλα στο άλλο.

Όταν κρυώσει η κρέμα, απλώνουμε τη μισή στα στρωμένα σφολιατίνια. Καλύπτουμε με μια δεύτερη στρώση από σφολιατίνια και από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Προτού σερβίρουμε, θρυμματίζουμε τα σφολιατίνια που περίσσεψαν και γαρνίρουμε την επιφάνεια του μιλφέιγ. Τέλος, πασπαλίζουμε με την άχνη.

Tips: Χρησιμοποιούμε τα σφολιατίνια ολόκληρα, γιατί, αν τα κόψουμε κατά μήκος στη μέση, οι στρώσεις θα βγουν φτενές. Προτιμάμε τα σφολιατίνια που είναι ελαφρώς γλασαρισμένα, γιατί αυτά είναι λιγότερο ευάλωτα στην υγρασία της κρέμας.

gastronomos.gr