Υλικά

 

  • 3 φλιτζ. νερό
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. κακάο κοσκινισμένο
  • 50 γρ. κουβερτούρα
  • 1/2 κουτ. σούπας κονιάκ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κονιάκ, σε μια μικρή κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για να λιώσει η ζάχαρη, το κακάο και η κουβερτούρα. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, προτού πάρουν βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο -καλύτερα πλατύ και χαμηλό- και το αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν το καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνειά του και το βάζουμε στην κατάψυξη. Μετά από 2 ώρες το σκαλίζουμε και το χτενίζουμε με ένα πιρούνι. Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2 φορές. Δηλαδή αφήνουμε τη γρανίτα συνολικά στην κατάψυξη για 6 ώρες. Συνταγή: Μαρία Αργύρη. Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλο.

Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια με χοντρά καλαμάκια, γαρνίροντας το καθένα με λίγη μέντα.

gastronomos.gr