Παγωτό σάντουιτς είναι από τις γεύσεις των παιδικών μας χρόνων που δύσκολα ξεχνάμε.

Υλικά 

 

  • 600 γρ. παγωτό φυστικοβούτυρο με καραμέλα, ΔΩΔΩΝΗ
  • 20 μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 300 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

Βγάζω το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνω για 20 λεπτά μέχρι να μισομαλακώσει. Στρώνω ένα τετράγωνο, βαθύ σκεύος ή ταψάκι με μεμβράνη φροντίζοντας να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματα του σκεύους. Σπάω 50 γρ από την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την λιώνω σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.

Στρώνω 10 μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στο σκεύος. Με ένα μεγάλο κουτάλι βάζω το παγωτό και φορώντας γάντια το πιέζω με τα χέρια μου για να γίνει ισόπαχο σε όλη την επιφάνεια. Βουτάω ένα πηρούνι μέσα στην λιωμένη σοκολάτα και κάνω διαγώνιες γραμμές επάνω στο παγωτό.

Σκεπάζω με τα υπόλοιπα μπισκότα φροντίζοντας να έχουν την ίδια διάταξη με την οποία έχω τοποθετήσει τα κάτω. Καλύπτω με την μεμβράνη και αφήνω στην κατάψυξη για 3-4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

Λιώνω την υπόλοιπη κουβερτούρα με τον ίδιο τρόπο που έλιωσα και την προηγούμενη. Βγάζω το σκεύος από το ψυγείο και με τη βοήθεια της μεμβράνης βγάζω το γλυκό επάνω στον πάγκο της κουζίνας. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα δίσκο. Με ένα μεγάλο μαχαίρι, κόβω σε τετράγωνα κομμάτια, ανάμεσα στα μπισκότα.

Παίρνω ένα σάντουιτς το βουτάω στιγμιαία στη σοκολάτα και το τοποθετώ στο δίσκο με το αντικολλητικό χαρτί. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα σάντουιτς και βάζω τον δίσκο στην κατάψυξη για 15 λεπτά. Σερβίρω τα σάντουιτς αμέσως.

dinanikolaou.gr