Υλικά

 

  • 6 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι
  • ¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 226 γραμμ. τυρί κρέμα, μαλακώνει
  • 1 κουταλιά της σούπας βανίλια
  • 2 φλιτζάνια φράουλες, κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε 1½ φλιτζάνι ζάχαρη και χτυπάμε ξανά μέχρι να ανακατευτούν καλά. Αναμειγνύουμε το λάδι, το baking powder, το αλάτι και τη βανίλια.

Προσθέτουμε αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα. Απλώνουμε καλά το μείγμα στο ταψί.
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά.

Τοποθετούμε μια πετσέτα κουζίνας, ρίχνουμε ζάχαρη άχνη και βάζουμε το μείγμα πάνω. Τυλίγουμε το μείγμα με την πετσέτα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε το κρεμώδες τυρί, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρης και βανίλια.Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε το κέικ σ’ ένα πάγκο και ξετυλίγουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στο κέικ και από πάνω ρίχνουμε τις κομμένες φράουλες. Τυλίγουμε καλά το κέικ και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ipop.gr