Υλικά

 

  • 1-2 πακέτα μπισκότα για τιραμισού
  • Φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 μπουκάλι σως φράουλας
  • 250 ml. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • Φρέσκες φράουλες
  • Κακάο (προαιρετικά για την διακόσμηση)

Εκτέλεση

Χτύπησε την κρέμα μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να πήξει καλά. Πρόσθεσε το μασκαρπόνε και ανακάτεψε καλά, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ανακάτεψε λίγο χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη σως φράουλας και βούτηξε μέσα τα μπισκότα. Μην τα αφήσεις πολύ ώρα γιατί θα μουσκέψουν πολύ, αλλά ούτε και λίγο γιατί δεν θα προλάβουν να ποτίσουν αρκετά.

Διάλεξε ένα ωραίο μπολ ή ταψί για το γλυκό και κάνε μία στρώση από τα μπισκότα στον πάτο. Από πάνω βάλε μία στρώση κρέμα και μία στρώση από φέτες φράουλας. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία, μέχρι να σου τελειώσουν τα υλικά ή μέχρι να γεμίσει το σκεύος σου. Θυμίσου να κρατήσεις μερικές φράουλες για την τελευταία στρώση.

Βάλ’το στο ψυγείο για 2-4 ώρες, πριν βάλεις την τελευταία στρώση από φράουλες. Αν θέλεις μπορείς να πασπαλίσεις με κακάο.

misswebbie.gr