Υλικά

 

  • 5 ροδάκινα λευκόσαρκα 
  • 6 φύλλα κρούστας (μπακλαβά) 
  • 200 γρ.  μπλε τυρί 
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού 
  • ½ φλ. μέλι θυμαρίσιο 
  • Ζάχαρη άχνη, τριμμένη κανέλα 
     

Εκτέλεση

Πλένουμε τα ροδάκινα, αφαιρούμε τη φλούδα και το κουκούτσι και τα ψιλοκόβουμε. Χοντροτρίβουμε το τυρί με πιρούνι και ανακατεύουμε τα ροδάκινα, το τυρί, το μέλι και το ξύσμα λεμονιού σε μπολ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Βάζουμε τα φύλλα το ένα επάνω στο άλλο και τα κόβουμε σε τρεις λωρίδες. Παίρνουμε μια –μια λωρίδα, τη βουτυρώνουμε και βάζουμε στην άκρη της μια κοφτή κουταλιά γέμιση.

Τυλίγουμε τη λωρίδα σε ένα τετράγωνο πακετάκι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αραδιάζουμε τα πιτάκια. Τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε σκέτα ή πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

athinorama.gr