Υλικά

 

  • 170 γραμμάρια υψηλής ποιότητας κουβερτούρα
  • 1/2 φλιτζάνι (115 γραμμάρια) αλατισμένο βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/8 κουταλάκι αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • προαιρετικά για επικάλυψη: παγωτό, σμέουρα και / ή σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε κάθε θήκη βούτυρο και σκόνη κακάο. Αυτό εξασφαλίζει ότι τα κέικ δεν θα κολλήσουν όταν τα ψήσουμε. Προθερμάνετε το φούρνο στους 218 ° C.
Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια. Τοποθετούμε το βούτυρο σε ένα μεσαίου μεγέθους θερμαινόμενο μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σοκολάτα. Τα τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα και μετά ανακατεύουμε το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι μαζί σε ένα μικρό μπολ. Ανακατεύουμε τα αυγά και τους κρόκους αυγών μέχρι να τα συνδυαστούν καλά σε ένα άλλο μικρό μπολ. Ρίχνουμε το αλεύρι και τα αυγά στο μπολ σοκολάτας. Ανακατεύουμε αργά τα πάντα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα. Εάν τυχόν υπάρχουν σβώλοι, χτυπήστε απαλά μέχρι να εξαφανιστούν. Τοποθετούμε με κουτάλι το μείγμα κέικ σε κάθε θήκη ή ένα φλιτζάνι.

Ψήνουμε για 12-14 λεπτά μέχρι όλες οι πλευρές να φαίνονται σταθερές και οι κορυφές να φαίνονται ακόμα μαλακές. Αφήνουμε να κρυώσουν για 1 λεπτό, στη συνέχεια καλύπτουμε το καθένα με μια ανεστραμμένη πλάκα και γυρίζουμε. Χρησιμοποιούμε ένα γάντι του φούρνου γιατί αυτά τα σουφλέ σοκολάτας είναι ζεστά!

Προσθέτουμε τις επικαλύψεις και σερβίρουμε αμέσως.

ipop.gr