Aν δοκιμάσετε να φτιάξετε τη σημερινή συνταγή θα απολαύστε ένα νόστιμο γλυκό πειρασμό χωρίς τύψεις, αφού δεν έχει βούτυρο. Μια δοκιμή θα σας πείσει. 

Υλικά

 

  • 2 αυγά
  • 170 γραμμάρια ζάχαρη
  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 80 ml του ηλιέλαιο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κ. σούπας κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια σε δύο δοχεία. Χτυπάμε καλά τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί, προσθέτουμε το νερό, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.

Προσθέστε 250 γραμμάρια αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω. Προσθέτουμε και τα ασπράδια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Χωρίζουμε τη ζύμη, παίρνουμε το ¼ και το βάζουμε σε ένα μπολ προσθέτοντας το κακάο, ρίχνουμε και το αλεύρι (50 γραμμάρια) που μας έχει περισσέψει και ανακατεύουμε ξανά.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί, βάζουμε το μισό από το λευκό μίγμα της ζύμης, από πάνω τη ζύμη με το κακάο και στο τέλος το υπόλοιπο λευκό μίγμα ζύμης. Ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

jenny.gr