Σοκολάτα και μπισκότα μαζί σε ένα cupcake, για να μη μπορούμε να ησυχάσουμε αν δεν εξαφανιστούν όλα. 

Υλικά

 

για τα cupcakes

 

  • 1 φλ. γάλα σόγιας
  • 1 κ.γ. μηλόξυδο
  • ¾ φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/3 φλ. σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου ή σοκολάτας ή επιπλέον βανίλια
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλ. κακάο
  • ¾ κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. baking powder
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 συσκευασία μπισκότα Oreo

για την κρέμα

 

  • ½ φλ. μαργαρίνη εκτός ψυγείου
  • ½ φλ. κακάο
  • 2½ φλ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 3 κ.σ. γάλα σόγιας
  • 1½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Στο ειδικό ταψάκι για muffins, τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες για τα cupcakes.

Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα σόγιας και αφήνουμε το μπολ για λίγο στην άκρη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το εκχύλισμα βανίλιας ή όποιο άλλο εκχύλισμα έχουμε επιλέξει στο μείγμα με το γάλα σόγιας και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρίσει.

Σ' ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε, αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά σε δύο δόσεις και χτυπάμε μέχρι να εξαφανιστούν οι σβόλοι (λίγοι σβόλοι δεν πειράζει και να μείνουν).

Σπάμε περίπου 10 μπισκότα Oreo (1 φλιτζάνι) και τα ανακατεύουμε στο μείγμα. Μοιράζουμε το μείγμα στις χάρτινες θήκες, γεμίζοντας κάθε μία μέχρι τα 3/4.
Ψήνουμε για 18-20’, μέχρι τη στιγμή που όταν βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στα cupcakes, αυτή να βγαίνει καθαρή.

Μεταφέρουμε τα cupcakes σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Ετοιμάζουμε την κρέμα, βάζοντας στο μίξερ να ανακατευτούν η μαργαρίνη και το κοσκινισμένο κακάο. Προσθέτουμε την άχνη σε δόσεις, επίσης κοσκινισμένη, μαζί με λίγο από το γάλα σόγιας κάθε φορά. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτο (περίπου 3').

Μ' ένα κουτάλι ή ένα κορνέ, βάζουμε λίγη κρέμα πάνω σε κάθε cupcake και, αν θέλουμε, μισό μπισκότο στην κορυφή. Της Βίκυς Χριστοπούλου

lovecooking.gr