Υλικά

 

 

  • Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 Μεγάλο φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 1/2 Μικρό φλιτζάνι μέλι
  • 4 Αυγά
  • 3 Μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 Μικρό φλιτζάνι γάλα
  • Σταφίδες, φουντούκια κοπανισμένα
  • Κανέλα σκόνη, γαρίφαλο σκόνη.

Εκτέλεση

Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι, ρίχνουμε την κανέλα και το γαρίφαλο. Κατόπιν στρώνουμε τις ροδέλες από τα μήλα και στα κενά τους τοποθετούμε τις σταφίδες και τα φουντούκια. Από πάνω αδειάζουμε τη ζύμη.

Για να φτιάξουμε τη ζύμη, χτυπάμε καλά το λάδι, το μέλι, τα αυγά, το γάλα, και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ομοιόμορφη ζύμη.
Αδειάζουμε τη ζύμη πάνω στα υλικά που ήδη έχουμε στρώσει στο ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 170οC για 45 λεπτά περίπου.

Μόλις βγάλουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την αναποδογυρίζουμε προσεχτικά σε πιατέλα λίγο μεγαλύτερη από το ταψί.
Ραντίζουμε τα μήλα αν θέλουμε με λίγο μέλι.