Υλικά

 

  • 1-1/4 του φλ. ‏τριμμένο μπισκότο όρεο
  • 1/4 του φλ. ‏βούτυρο λιωμένο
  • 2 συσκευασίες (250 γρ η καθεμία) ‏τυρί κρέμα φιλαδέλφια αφημένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ‏φυστικοβούτυρο
  • 1 φλ. ‏ζάχαρη
  • 2 τεμάχα (100 γρ το καθένα) ‏ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος Toblerone
  • 1-1/2 φλ. ‏κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το τρίμμα μπισκότου με το βούτυρο και το τοποθετείτε σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα 23 εκ. Το βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Χτυπάτε το τυρί κρέμα , το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη σε μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέστε τη μισή σοκολάτα κι ανακατέψτε καλά. Τέλος προσθέτετε 1 φλιτζάνι κρέμας γάλακτος. Απλώνετε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και το αφήνετε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μαζί με τη σοκολάτα για 1 λεπτό. Αφού την αφήσετε για 3-5 λεπτά να σταθεί , ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια λεία γκανάς.

Περιχύνετε το cheesecake και όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε περνάτε με το μαχαίρι περιμετρικά τη φόρμα ώστε να ξεφορμαριστεί εύκολα το cheesecake σας.

foodmaniacs.gr