Υλικά

 

  • 230 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 165 γραμμάρια ζάχαρη
  • 85 ml ελαιόλαδο
  • 85 ml νερού
  • 1 φλιτζάνι μαγιά
  • 65 ml χυμού λεμονιού
  • Τριμμένη φλούδα 1 λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα αφρώδες μίγμα. Προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο και αναμιγνύουμε σε μια σπάτουλα.

Όταν αναρροφηθούν τα υγρά ρίχνουμε το αλεύρι με ένα φακελάκι μαγιά διαλυμένη σε ενα φλιταζάνι νερό και στο τέλος το χυμό και τη φλούδα από το λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί για κέικ και ψήνουμε στους 180 ° για 35-40 λεπτά. 

jenny.gr