Υλικά

 

  • 25γρ μαγιά νωπή
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 85γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 110γρ νερό χλιαρό
  • 110γρ γάλα
  • 100γρ ζάχαρη
  • 80γρ βούτυρο
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι μαχλέπι
  • 1 κουταλάκι κακουλέ
  • 1/2 κουταλάκι μαστίχα
  • μία πρέζα αλάτι
  • 350γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 12 κουταλάκια μερέντα
  • 5-6 κουταλιές τριμμένα φουντούκια, αμύγδαλα
  • 1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση

Ανακατεύετε σ'ένα μπωλ τη μαγιά, τη 1 κουταλιά ζάχαρη, τα 85γρ αλεύρι και το χλιαρό νερό. Σκεπάζετε το χυλό με μεμβράνη και το αφήνετε στην άκρη να φουσκώσει. Ζεσταίνετε ελαφρά σ' ένα μπρίκι το γάλα, τα 100γρ ζάχαρη και το βούτυρο.

Τρίβετε στο μούλτι το μαχλέπι, το κακουλέ και τη μαστίχα. Σ' ένα μεγάλο μπωλ χτυπάτε ελαφρά τα αυγά με τα μυρωδικά και το αλάτι. Προσθέτετε το μίγμα με το βούτυρο, το μίγμα της μαγιάς και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε στην άκρη για περίπου 1/2 ώρα να φουσκώσει.

Όταν είναι έτοιμο, βουτυρώνετε καλά τα χέρια σας και το ζυμώνετε απαλά 2-3 φορές. Κόβετε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, το βρέχετε, το τσαλακώνετε, το βάζετε πάνω σε μία φόρμα για 12 μάφινς και πιέζετε να μπεί σε κάθε θήκη. Μοιράζετε τη μισή ζύμη σε κάθε θήκη.

Βάζετε από πάνω 1 κουταλάκι μερέντα και λίγο τριμμένο φουντούκι-αμύγδαλο και σκεπάζετε με την υπόλοιπη ζύμη. Αλείφετε με το κρόκο και πασπαλίζετε με τριμμένους ξηρούς καρπούς. Ψήνετε για περίπου 1/2 ώρα στους 180 C.

pepiskitchen.blogspot.gr