Υλικά

 

για τη γέμιση

 

  •  5-6 μηλα
  •  1 κούπα ζάχαρη
  •  200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  •  1 κ.σ. κανέλλα

για τη ζύμη

 

  •  5 αυγά
  •  1 κούπα ζάχαρη
  •  3 βανίλιες
  •  1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Εκτέλεση

Βουτυρώνετε το ταψί.  Πλένετε και καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε φέτες και τα απλώνετε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια.

Σε ένα τηγανάκι λιώνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνετε με το μίγμα αυτό τα μήλα.

Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτετε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάτε για λίγο ακόμα. Ρίχνετε και αυτό το μίγμα στο ταψί με τα μήλα.

Ψήνετε στους 180° για 35-40 λεπτά.

mothersblog.gr