Υλικά 

 

  • 10 κρουασάν ψημένα και κομμένα στη μέση
  • 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε 12 φέτες το κάθε ένα
  • 1/3 φλ. νερό ή χυμός μήλο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 φλ. φρούτα του δάσους
  • 3 κ.σ. μαρμελάδα βατόμουρο
  • 4 αυγά
  • 2 κρόκοι
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. αμυγδαλόψυχα αλεσμένη (άσπρο καθαρισμένο αμύγδαλο)
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • λίγο φιλέ αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το νερό με το 1κ.σ. ζάχαρη και προσθέτουμε τα μήλα. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να πιουν όλα τα υγρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Βουτυρώνουμε μια φόρμα δαχτυλίδι ή ένα ταψάκι διαμέτρου 23 εκ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στη βάση και στα πλαϊνά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C. Βάζουμε σε μπολ τα αυγά, τους κρόκους, το γάλα, την κρέμα και το 1 φλ. ζάχαρη, και με σύρμα τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύουμε ξεχωριστά την κανέλα και το αλεσμένο αμύγδαλο. Ανακατεύουμε τα φρούτα του δάσους με τη μαρμελάδα. Βάζουμε στη φόρμα μια στρώση από κρουασάν, κομμένα στη μέση, κοντά κοντά, ώστε να φτιάξουμε τη βάση του γλυκού. Προσθέτουμε σε στρώση τα μισά μήλα, τα μισά φρούτα του δάσους και το μισό αμύγδαλο.

Επαναλαμβάνουμε, βάζοντας στρώσεις κρουασάν, μήλα, φρούτα του δάσους και αμύγδαλο. Πιέζουμε ελαφρά τις στρώσεις να κολλήσουν. Περιχύνουμε με τα υγρά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά, όλα τα υλικά. Αφήνουμε το γλυκό στον πάγκο για μια ώρα, να ρουφήξει τα υγρά. 

Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε για περίπου 40′. Το αφήνουμε 30′ να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Το βγάζουμε σε τουρτιέρα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

argiro.gr