Υλικά

 

  • 165 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος και
  • 3 αυγά

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα αβγά, τους κρόκους από το ασπράδι. Το μπολ με το ασπράδι το βάζουμε στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. 

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βγάζουμε τα ασπράδια από το ψυγείο, αφού τα έχουμε αφήσει ένα τέταρτο και τα χτυπάμε στο μίξερ για να γίνουν μαρέγκα.

Κατεβάζουμε τη σοκολάτα από τη φωτιά και την ανακατεύουμε για να κρυώσει γρηγορότερα. Μόλις πέσει η θερμοκρασία προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε ο ένα τρίτο της μαρέγκας και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε ακόμη πιο απαλά, μια φορέ με μια σπάτουλα. 

Βουτυρώνουμε μια φόρμα, βάζουμε λίγο κακάο ή αλεύρι για να μην κολλήσει το κέικ και ρίχνουμε το μείγμα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 με 40 λεπτά, στους 170 βαθμούς Κελσίου. 

Οταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε. Αν θέλουμε για διακόσμηση, το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη, ή βάζουμε από πάνω μερικές φράουλες.

 

athensmagazine.gr