Υλικά

 

  • 250 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γραμμάρια αμύγδαλα (χωρίς φλούδα)
  • 3 Ασπράδια 
  • λίγο αλάτι
  • 2 βανίλιες (προαιρετικό) 

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, αλάτι μέχρι να γίνουν σκόνη προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε ελαφρά. 

 Από τη ζύμη παίρνουμε μικρά κομματάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί σε μπαστουνάκια ή μπαλάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC  για 20 - 25 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).

*Και για τους μερακλήδες της γεύσης, αφού ψηθούν και είναι έτοιμοι,  ανάμεσα από δυο εργολάβους αλείφουμε λίγη μαρμελάδα της αρεσκείας μας. 

kouzinorama.blogspot.gr