Υλικά



για τη βάση μπισκότου

 

  • 200 γραμμάρια μπισκότα θριμματισμένα
  • 110 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (λιωμένο όχι καυτό)


για την πανακότα

 

  • Μισό λίτρο γάλα
  • Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
  • Τέσσερα φύλλα ζελατίνης
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • Μία βανίλια
  • 100 γραμμάρια λικέρ amarett

Εκτέλεση

για τη βάση μπισκότου


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίστε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη, κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Αφού γίνει ένα μείγμα, το ρίχνουμε σε μια φόρμα ή ένα τσέρκι 20 εκ. δακτυλίδι και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μείγμα μας.

Αφού δούμε ότι ψήθηκε την βγάζουμε από τον φούρνο για να κρυώσει, ή μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.

για την πανακότα

Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε λίγη ποσότητα από το γάλα. Σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά του γλυκού εκτός της ζελατίνης.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μια κουτάλα και προσθέτουμε την λιωμένη ζελατίνη. Περνάμε το μείγμα από ψηλή σήτα και το αδειάζουμε μέσα στο ταψί που έχουμε το μπισκότο, το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.

sidagi.gr