Υλικά

 

  • 1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό μήλου*
  • 3 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
  • ⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένο πεκάν
  • 1 μικρό μήλο κομμένο σε φέτες
  • 225γρ. έτοιμη ζύμη για κρουασανάκια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη και το μπαχαρικό μήλου. Αφήνουμε στην άκρη.

Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τις φέτες του μήλο σε βούτυρο. Αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε τη ζύμη(την οποία έχουμε κόψει σε τριγωνάκια) στην λαδόκολλα. Σε κάθε τριγωνάκι βάζουμε το μείγμα με την καστανή ζάχαρη και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τα ψιλοκομμένα πεκάν. Τοποθετούμε μια φέτα μήλου στην άκρη από κάθε κρουασάν. Τυλίγουμε τη ζύμη.

Βουρτσίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο τη ζύμη και πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγο ακόμα μπαχαρικό μήλου. Ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά κι έπειτα σερβίρουμε.

*Το μπαχαρικό μήλου μπορείς να φτιάξεις ανακατεύοντας:

  • 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αρωματοπιπέρι

ipop.gr