Υλικά
 

 

  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 1/2  μπανάνα

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα* σε μπεν μαρι. Στρώνουμε λαδόκολλα σε επίπεδη επιφάνεια. Κόβουμε σε φέτες την μπανάνα, περίπου 1εκ. πάχος.

Αφού έχουμε έτυμη λιωμένη την σοκολάτα, βουτάμε τα κομμάτια  ένα-ένα έτσι ώστε να καλυφτούν ολόκληρα.
Με την βοήθεια ενός πιρουνιού (για να μην κρατάει πολύ σοκολάτα) αφήνουμε τα κομμάτια στην λαδόκολλα.

Αφού τελειώσουμε με όλα,  πριν κρυώσει η σοκολάτα μπορούμε να διακοσμήσουμε. Ακουμπάμε ελαφρά ένα μικρό κομμάτι καρύδι ή ρίχνουμε λίγη τρούφα, ή ότι άλλο εμείς θέλουμε στην πάνω επιφάνειας.

Για να  κρυώσουν θέλουν περίπου 1-2 ώρες ανάλογα και την θερμοκρασία περιβάλλοντος.    

*Σε στενό και βαθύ σκεύους λιώνουμε τη σοκολάτα, για να μπορούμε να βουτάμε τα κομμάτια της μπανάνας εύκολα.

kouzinorama.blogspot.gr