Υλικά

 

  • τυρί μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα 340 γραμμάρια (περίπου 1 1/2 φλιτζάνια)
  • 225 γραμμάρια τυρί ρικότα (περίπου 1 φλιτζάνι)
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας καφέ εσπρέσο
  • 2 κουταλιές της σούπας Marsala ή Kahlua
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κακάο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο γλυκόπικρη σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το μασκαρπόνε και το χτυπάτε ελαφρά στη χαμηλή σκάλα μέχρι να μαλακώσει για περίπου 30 δευτερόλεπτα.  

Προσθέστε το ρικότα, τη ζάχαρη, εσπρέσο, και Marsala ή Kahlua. Αυξήστε την ταχύτητα σε υψηλό και χτυπήστε για περίπου 3 λεπτά.

Μεταφέρετε σε ένα ρηχό μπολ ή πιατέλα  και πασπαλίζετε με τη σκόνη με κακάο και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Σερβίρετε με φράουλες ή διάφορα cookies.

sidagi.gr