Υλικά

 

  • 3 / 4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 / 4 φλιτζάνι espresso σε σκόνη
  • 12 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 85 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα, λιωμένη
  • 1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
  • 1 2 / 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο πεκάν,
  • 170 γραμμάρια ημίγλυκη σοκολάτα, λιωμένη

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τη ζάχαρη με τον espresso και το βούτυρο με ένα μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα και μέχρι να αφρατέψει το μίγμα, περίπου 3 λεπτά.

Προσθέστε το αυγό, συνεχίστε να χτυπάτε και στη συνέχεια προσθέστε τη γλυκόπικρη σοκολάτα και τη βανίλια. Ρίξετε και το αλεύρι και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι η ζύμη να ενωθεί και μετά ρίξτε ένα φλιτζάνι πεκάν.

Ζυμώνετε τη ζύμη σε μικρές μπάλες και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί με απόσταση ανάμεσα τους. Πιέζετε με την παλάμη σας απαλά πάνω από κάθε μπισκότο και ψήνετε για περίπου 10 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμα τα αφήνετε να κρυώσουν και βουτάτε το κάθε μπισκότο στη λιωμένη σοκολάτα και στα υπόλοιπα πεκάν. Καλή απόλαυση.

jenny.gr