Υλικά

 

  • 6 ασπράδια αυγών
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη ή άχνη
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
  • Φυστίκι αιγίνης χοντροκομμένο

για την σαντιγί

  • Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

για την σαντιγί

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.

για την μαρέγκα

Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ στην πιο δυνατή ταχύτητα. Κατά το χτύπημα ρίχνουμε το χυμό λεμόνι. Σταδιακά προσθέτουμε την μισή ποσότητα ζάχαρης. Όταν σφίξει ώστε να στέκεται στο εργαλείο του μίξερ και απoκτήσει κρεμώδη γυαλιστερή υφή σταματάμε.


Ρίχουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά με μια σπάτουλα. Με την βοήθεια ενός κορνέ με μύτη σε σχήμα αστεράκι, φτιάχνουμε σχηματάκια σαν σίγμα τελικό σε μήκος 6 εκατοστών περίπου.

Ψήνουμε στους 100 βαθμούς σε αντίσταση φούρνου για 2 ώρες. Κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν ολοκληρωτικά μέσα σε αυτόν.

Θα χρειαστεί συνολικά περίπου 4 ώρες. Παίρνουμε ζευγάρια μαρέγκες, αλείφουμε αρκετή ποσότητα σαντιγί και κλείνουμε σαν γεμιστά μπισκότα.

Πασπαλίζουμε γύρω γύρω την σαντιγί με το κοπανισμένο φιστίκι. Σερβίρουμε αμέσως κατά προτίμηση σε ασημένια πιατέλα ή άσπρη τουρτιέρα.

sidagi.gr