Υλικά

 

  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 ποτήρι νερού λάδι
  • 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και αρχίζουμε να τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέτουμε και το αλεύρι σταδιακά και συνεχίζουμε να ζυμώνοντας τη ζύμη με τα χέρια μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή.

Τέλος αφού ετοιμαστεί η ζύμη σχεδιάζουμε τα κουλουράκια μας με το χέρι ή αν έχουμε κουπ παπ για έτοιμα σχέδια. Αφού ολοκληρώσουμε τα κουλουράκια πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη από πάνω.

Στη συνέχεια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω και κάτω για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε με ζεστό καφέ με σοκολάτα.

sidagi.gr