Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 5 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο (ή μαργαρίνη)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 αυγό ολόκληρο και 2 κρόκοι αυγού
  • το ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε κατόπιν το ολόκληρο αυγό και τους κρόκους και στη συνέχεια το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα.

Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου-αυγών εναλλάξ το αλεύρι και το γιαούρτι κατά μικρές ποσότητες ανακατεύοντας με κουτάλι. Σκοπός σας είναι να αποκτήσετε μια ζύμη που να πλάθετε εύκολα, οπότε αν χρειαστεί ρίχνετε λίγο αλεύρι ακόμη.

Πλάθετε με τη ζύμη στρογγυλά κουλουράκια και τα τοποθετείτε σε λαμαρίνα που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 16'-18'. Πασπαλίζετε τα κουλουράκια -αν θέλετε- με άχνη ζάχαρη. Τα διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο.