Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. μπισκότα digestive
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. φρέσκο τυρί-κρέμα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

1. Λιώνετε το βούτυρο και θρυμματίζετε τα μπισκότα. Ανακατεύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο στρώνετε το μείγμα (θα θυμίζει σωρό από ψίχουλα) σε σε φόρμα με κινητά τοιχώματα ή τσέρκι πιέζοντάς το με το χέρι να γίνει συμπαγές και φροντίζοντας να διανεμηθεί ισομερώς. Βάζετε το σκεύος στο ψυγείο.

2. Χτυπάτε το φρέσκο τυρί-κρέμα με τη ζάχαρη. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα έως ότου η κρέμα αποκτήσει την υφή σφιχτής σαντιγί. Απλώνετε την κρέμα πάνω από το μείγμα του μπισκότου. Ξαναβάζετε στο ψυγείο να σφίξει και σερβίρετε με τη μαρμελάδα βατόμουρο ή γλυκό κουταλιού βύσσινο.