Υλικά συνταγής

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 150ml συμπυκνωμένη λεμονάδα (του εμπορίου ή σπιτική) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλιές της σούπας λικέρ κερασιού
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 400 γρ κεράσια Βοδενών χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
  • 400 γρ. λεπτά μπισκότα παγωτού
  • ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη σε μεταλλικό μπολ, μέχρι να αποκτήσετε ένα μείγμα αφράτο. Προσθέτετε τη  λεμονάδα και το λικέρ και βάζετε το μπολ μέσα σε μια κατσαρόλα, στην οποία σιγοβράζει νερό (μπεν μαρί). Συνεχίζετε το χτύπημα 10’ ακόμη.

Μόλις η κρέμα φουσκώσει και πήξει, βγάζετε το μπολ από τη φωτιά. Το μεταφέρετε σε μεγαλύτερο δοχείο που περιέχει πάγο με νερό, χτυπώντας πάντα το μείγμα μέχρι να κρυώσει.

Χτυπάτε χωριστά την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και την αναμειγνύετε με την κρύα κρέμα. Βάζετε σε κάθε πιάτο 2-3  μπισκότα, από πάνω βάζετε μια στρώση κρέμας, σκορπίζετε μερικά κεράσια και συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο βάζοντας μπισκότα, κρέμα και κεράσια μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τα αφήνετε στο ψυγείο 6 ώρες τουλάχιστον. Όταν σερβίρετε, γαρνίρετε με κεράσια, άχνη και φλούδες λεμονιού, αν θέλετε.