Υλικά συνταγής

  • 3 μπανάνες
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λίγο αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 100 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα ή κουβερτούρα σε νιφάδες
  • 1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα και μερικά ολόκληρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Ξφλουδίζετε τις μπανάνες και τις λιώνετε στο μπλέντερ. Αναμειγνύετε σε μεγάλη λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν και τη σόδα.

Προσθέτετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε  μέχρι τα υλικά να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Ρίχνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα, την μπανάνα και τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέτετε τη βανίλια, το γάλα και τα καρύδια και τελευταίο σιγά σιγά ρίχνετε το αλεύρι. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσετε έναν παχύρρευστο χυλό.

Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνετε για 1 ώρα στους 180° C. Βγάζετε το γλυκό ψωμί από το φούρνο και, αν θέλετε, όπως είναι ζεστό μπήγετε στην επιφάνεια του μερικά ολόκληρα καρύδια.