Υλικά για 30-35 μπισκοτάκια

Για τη ζύμη

  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 400 γρ.
  • στιγμιαίο καφέ: 40 γρ.
  • αυγά: 2
  • βούτυρο: 200 γρ., μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • ζάχαρη άχνη: 100 γρ.
  • μπέικιν πάουντερ: 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού

Για την κρέμα

  • βούτυρο: 80 γρ., μαλακό
  • ζάχαρη άχνη: 100 γρ.
  • κακάο: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Kahlua (λικέρ του καφέ): 1 κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση συνταγής

Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και ομοιογενής. Την αφήνετε να ξεκουραστεί 30' στο ψυγείο. Κατόπιν ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο πάχους 6 χιλ. και με κουπ πατ κόβετε μικρά στρογγυλά μπισκότα.

Τοποθετείτε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Με ένα μαχαίρι κάνετε 3-4 παράλληλες σχισμές σε κάθε μπισκοτάκι και τα ψήνετε στους 170° C για 15'. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και τα ξεκολλάτε με σπάτουλα από το χαρτί.

Ετοιμάζετε την κρέμα ως εξής: χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, το λικέρ και το κακάο. Ενώνετε τα μπισκοτάκια ανά δύο βάζοντας ανάμεσα λίγη από την κρέμα.