Υλικά συνταγής

  • φύλλο κρούστας: 1 πακέτο (450 γρ.)
  • γάλα: 4 φλιτζάνια
  • φρέσκο βούτυρο: 1/4 του φλιτζανιού για την κρέμα και 2/3 του φλιτζανιού για τα φύλλα
  • σιμιγδάλι ψιλό: 2/3 του φλιτζανιού
  • αυγά: 2 ολόκληρα και 2 κρόκοι
  • ζάχαρη: 2/3 του φλιτζανιού
  • βανίλια: λίγη
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα προαιρετικά για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε το γάλα. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και καβουρντίζετε το σιμιγδάλι για 1 ' ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε σιγά σιγά το ζεστό γάλα ανακατεύοντας ζωηρά και σιγοβράζετε συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ώσπου να πήξει η κρέμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά κι αφήνετε την κρέμα να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας πού και πού για να μην πιάσει κρούστα.

Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά και τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια και ενσωματώνετε το μείγμα στη σιμιγδαλένια κρέμα. Καλύπτετε την επιφάνεια της κρέμας με πλαστική μεμβράνη, για να μην πιάσει κρούστα, και την αφήνετε στην άκρη.

Σε μεγάλο ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί στρώνετε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα μ’ ένα πινέλο. Απλώνετε επάνω την κρέμα και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας και πάλι ανάμεσα.

Ψήνετε την μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C ώσπου να ροδίσουν καλά τα φύλλα περίπου για 35΄. Σερβίρετε την μπουγάτσα ζεστή, αν θέλετε πασπαλισμένη με άχνη και λίγη κανέλα.