Υλικά συνταγής

  • 1.300 γρ. βερίκοκα ώριμα, αλλά σφιχτά
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • λίγη βανίλια εσάνς
  • 1 σφηνάκι λικέρ βερίκοκο
  • 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε και σκουπίζετε τα βερίκοκα. Αφαιρείτε τα κουκούτσια τους και τα ζυγίζετε -θα πρέπει να είναι περίπου 1 κιλό. Βράζετε σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη με 1 φλιτζάνι νερό και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ελαφρύ σιρόπι (για 3’-4’).

Προσθέτετε τα βερίκοκα και βράζετε για 25’ περίπου ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε τα αμύγδαλα  (προαιρετικά) και το λικέρ και βράζετε για 10’ ακόμη ανακατεύοντας συχνά. Μοιράζετε τη μαρμελάδα καυτή σε αποστειρωμένα βάζα και όταν κρυώσει κλείνετε τα βάζα αεροστεγώς.