Υλικά συνταγής

  • ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί
  • νερό: 3 κουτιά ζεστό (χρησιμοποιώντας το άδειο κουτί γάλακτος)
  • αυγά: 6
  • βανίλια: 1 κουταλάκι εσάνς
  • λεμόνι: λίγο ξύσμα

Για την καραμέλα

  • ζάχαρη: 1 φλιτζάνι
  • νερό: 1 κουταλιάς της σούπας
  • χυμός λεμονιού: 2 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει ξανθό χρώμα (μην την αφήσετε πολύ για να μην πικρίσει).

Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά για 5-6' στη δυνατή ταχύτητα. Προσθέτετε το γάλα, το ζεστό νερό, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε σε χαμηλότερη ταχύτητα.

Μοιράζετε σε ατομικά φορμάκια την καραμέλα και από πάνω την κρέμα και τα ψήνετε σε μπεν μαρί (σε ταψί το οποίο έχετε γεμίσει με νερό δηλαδή) σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 45'.