Υλικά συνταγής

  • 2 φάκελοι φρουί ζελέ κεράσι
  • 600 γρ. κεράσια
  • 2 φλιτζάνια κρέμα ζαχαροπλαστικής, έτοιμη ή σπιτική
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί
  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • λίγο φρέσκο γάλα και 2-3 κουταλιές λικέρ κεράσι για τα μπισκότα

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της ή φτιάχνετε σπιτική σύμφωνα με τη βασική συνταγή. Ανακατεύετε τη σαντιγί με την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Αναμειγνύετε το γάλα με το λικέρ σε ένα μπολάκι. 

Στρώνετε ένα μεσαίο παραλληλόγραμμο ταψάκι με πτι μπερ, βουτώντας πριν κάθε ένα μπισκοτάκι για ελάχιστο χρόνο στο γάλα. Απλώνετε λίγα απ' τα κεράσια πάνω απ' τα μπισκότα. Ραντίζετε με λίγο λικέρ. Περιχύνετε με το 1 ποτήρι κρέμα ζαχαροπλαστικής και την απλώνετε με κουτάλι σε όλη την επιφάνεια.

Επαναλαμβάνετε για άλλη μια φορά τη διαδικασία βάζοντας πρώτα μια στρώση πτι μπερ, έπειτα μερικά ακόμη απ' τα κεράσια και τέλος το δεύτερο ποτήρι με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Μεταφέρετε το σκεύος στο ψυγείο, αφού σκεπάσετε την κρέμα με μεμβράνη, και την αφήνετε να κρυώσει τελείως.

Ετοιμάζετε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και ενσωματώνετε όσα κεράσια σας έμειναν. Περιχύνετε την επιφάνεια της κρύας κρέμας και ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να πήξει εντελώς το ζελέ.