Υλικά συνταγής

1 φύλλο σφολιάτα του εμπορίου
300 γρ. φρέσκο τυρί-κρέμα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
75 γρ. ζάχαρη
λίγη βανίλια σε σκόνη
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε το φύλλο σφολιάτας σε 3 ορθογώνια κομμάτια ισομεγέθη. Τα βάζετε σε μεγάλο ταψί και τα παγώνετε στο ψυγείο για 30’. Ψήνετε στους 200° C μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε τις ψημένες σφολιάτες να κρυώσουν.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί. Ανακατεύετε το τυρί κρέμα με λίγο νερό και το λιώνετε ώστε να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα αυτό στη σαντιγί, προσθέτετε και τη βανίλια και ανακατεύετε.

Απλώνετε στο ένα κομμάτι ψημένη σφολιάτα το μισό από το μείγμα τυριού, σκεπάζετε με τη δεύτερη σφολιάτα, απλώνετε πάνω της το υπόλοιπο μείγμα τυριού, σκεπάζετε με την τρίτη σφολιάτα, πασπαλίζετε με άχνη και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο 2-3 ώρες.