Υλικά συνταγής

100 γρ. φρέσκο, μαλακό βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού βανίλια
2 μεγάλα αυγά
250 γρ. αλεύρι
2½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
150 ml γάλα

Για την κρέμα

3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
70 γρ. ζάχαρη
200 ml γάλα
3 αυγά
100 ml κρέμα γάλακτος
λίγο αλάτι
1 βανίλια
45 γρ. φρέσκο, μαλακό βούτυρο

Για το γλάσο

170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
3 κουτ. σούπας νερό
2 κουτ. σούπας φρέσκο, μαλακό βούτυρο
1½ κουτ. σούπας μέλι
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι 

Εκτέλεση συνταγής

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25 εκ. Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά.

Αναμειγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτετε σταδιακά στο μείγμα βουτύρου, το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 50-55 λεπτά. Ξεφορμάρετε και αφήνετε το κέικ να κρυώσει σε μία σχάρα. Το κόβετε εγκάρσια σε δύο δίσκους.

Σε μία κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά για την κρέμα εκτός από το βούτυρο και ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Αφήνετε την κρέμα να πάρει μία βράση σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε στο βούτυρο. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει εντελώς, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα με το νερό, το βούτυρο, το μέλι και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.

Απλώνετε στον ένα δίσκο κέικ την κρέμα και καλύπτετε με το δεύτερο δίσκο. Περιχύνετε το γλυκό με το γλάσο σοκολάτας.