Μαγείρεμα: Στο Τηγάνι

Υλικά

  • 1 κ.γ. Σκόρδο
  • 200 γρ. πράσινα φασόλια
  • 100 γρ. έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 100 γρ.  φέτες μπέικον
  •  Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 8 φέτες φιλέτο κοτόπουλου 
  • αλάτι 
  • 120 γρ. τυρί προβολόνε ή άλλο καπνιστό τυρί
  • 200 γρ. λευκό κρασί

Εκτέλεση

Χτυπάμε τις φέτες του κοτόπουλου ανάμεσα σε 2 φύλλα χαρτί ψησίματος για να γίνουν όσο πιο πολύ  γίνεται ομοιόμορφες. Κόβουμε το καπνιστό τυρί σε λεπτές φέτες με αποφλοιωτή λαχανικών, καθαρίζουμε τα φασόλια  αφαιρώντας τα άκρα και τα  πλάγια. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά να ζεματιστούν. Μετά τα  κρυώνουμε  κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και τέλος τα στραγγίζουμε. Τοποθετούμε  τις φέτες του κρέατος σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε από πάνω το καπνιστό τυρί κομμένο σε λωρίδες, τοποθετούμε στο κέντρο 3-4 φασόλια και αλατοπιπερώνουμε. Τυλίγουμε το κρέας, φροντίζοντας να κρατηθεί η  γέμιση σταθερή και τα ρολά συμπαγή.
Τυλίγουμε κάθε ρολό με 2 φέτες μπέικον, και το δένουμε  2 στροφές με σπάγκο κουζίνας. Ζεσταίνουμε  σε ένα τηγάνι 4 κουταλιές της σούπας λάδι, σωτάρουμε το  σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε  τα ρολά και τα αφήνουμε να ψηθούν σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το λευκό κρασί  αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ , σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.