Μια συνταγή από τον Jamie Oliver

Υλικά (για 4 άτομα)

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 φιλέτα των 200g λευκού ψαριού, χωρίς πέτσα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 16 πολύ λεπτές φέτες μπέικον
  • Ελαιόλαδο
  • 1 βάζο Πράσινο Πέστο Jamie Oliver για το σερβίρισμα ή άλλο pesto

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200οC. Σκορπίζετε το ξύσμα λεμονιού πάνω από τα φιλέτα ψαριού μαζί με μια πρέζα πιπέρι και τρίβετε απαλά και τις δυο πλευρές. Απλώνετε 4 φέτες μπέικον μπροστά σας, η μια φέτα να ακουμπάει πάνω στην επόμενη και έπειτα τοποθετείτε ένα φιλέτο ψαριού κάθετα. Τυλίγετε το φιλέτο με τις φέτες και επαναλαμβάνετε ακριβώς την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες και το υπόλοιπο φιλέτο ψαριού.
  2. Ζεσταίνετε ελαφρά ένα μεγάλο τηγάνι, κατάλληλο και για φούρνο και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε το ψάρι στο τηγάνι και τηγανίζετε για ένα λεπτό, γυρνώντας τακτικά πλευρά, μέχρι να τσιγαριστεί το μπέικον. Ρίχνετε το μισό λεμόνι στην άκρη του τηγανιού, για να δώσει γεύση και έπειτα βάζετε το τηγάνι στο φούρνο για 10 – 12 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου, μέχρι το μπέικον να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  3. Ρίξτε μια κουταλιά Πράσινο Πέστο Jamie Oliver για το σερβίρισμα πάνω στο φιλέτο ψαριού και σερβίρετε με πατάτες, μια ελαφριά πράσινη σαλάτα και ένα υπέροχο ποτήρι λευκό κρασί!