Υλικά (για 6-8 άτομα)

  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
  • 1 1 / 3 φλιτζάνια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 / 4 φλιτζανιού κιμά φρέσκο
  • μαϊντανό
  • 3 / 4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα πεκάν
  • 1 / 2 φλιτζάνι σταφίδα
  • 1 / 2 φλιτζάνι καρύδια
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 5 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 1 / 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο

Εκτέλεση

  1. Βάλτε τα 4 φλιτζάνια νερό και το ρύζι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώστε την φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 35 λεπτά. Στραγγίζετε εάν έχει μείνει νερό και ρίχνετε το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ. Το αφήνετε να κρυώσει.
  2. Αναμιγνύετε τα φρέσκα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τα πεκάν, τα καρύδια και τις σταφίδες. Ρίχνετε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού,την σάλτσα σόγιας και το κύμινο σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύετε για το ντρέσινγκ.
  3. Ρίχνετε το ντρέσινγκ πάνω από την σαλάτα, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.