Υλικά

  • 4 μοσχαρίσιες κόντρα ή σταβλίσιες 500 γρ. η κάθε μια. (Συνολικά δηλαδή να ζυγίζουν 2 κιλά.) 
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό 
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη 
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζητήστε από το χασάπη σας αυτές τις υπέροχες, παχιές μπριζόλες και μην τυχόν του πείτε να σας τις χτυπήσει. Απαγορεύεται.
Ζεσταίνουμε το μπάρμπεκιου σε δυνατή φωτιά, αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε το γκριλ του φούρνου μας στους 220° C, και βάζουμε τις μεγάλες μας μπριζόλες αφού πρώτα τις έχουμε φέρει σε θερμοκρασία δωματίου να ψηθούν ανάλατες. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται να μην χαθούν οι χυμοί του κρέατος και αυτό να παραμείνει ζουμερό και να μην στεγνώσει.

Για την Τσιμιτσούρι:
Σ' ένα γουδί (αν δεν υπάρχει χρησιμοποιούμε μούλτι πολυκοπτικό) βάζουμε τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το κόκκινο πιπέρι. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν μια πάστα.
Τις μπριζόλες μας θα τις γυρίσουμε μονάχα μια φορά.
5 λεπτά πριν να είναι έτοιμες με ένα κουτάλι θα απλώσουμε από μια κουταλιά τσιμιτσούρι σ' όλη την επιφάνεια.
Θα σερβίρουμε τις μπριζόλες μας σε μια μεγάλη, κατά προτίμηση ξύλινη, επιφάνεια στο κέντρο του τραπεζιού και θα κόβει ο καθένας με το μαχαίρι του ένα κομμάτι, θα το βάζει στο πιάτο του και θα το τρώει με τη συνοδεία ψημένου χωριάτικου ψωμιού και πουρέ από λευκά φασόλια.