Τι χρειαζόμαστε:

225 γρ. αλεύρι τύπου φαρινάπ
1 κ.γλ. σκόνη μουστάρδας
μιά πρέζα αλάτι
1 κ.γλ. μπέϊκιν πάουντερ
110 γρ. τυρί τσένταρ
55 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη)
5 κ.σ. γάλα
1 αυγό

Πώς το κάνουμε:

Πρώτα βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα στεγνά υλικά (αλεύρι, μουστάρδα, αλάτι, μπέϊκιν) και τ' αναμιγνύουμε για 5". Μετά προσθέτουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και αναμιγνύουμε για 10". Προσθέτουμε κατόπιν το γάλα, το αυγό (χτυπημένο) και το τυρί (τριμμένο) και αναμιγνύουμε γιά ακόμα 5". Ανοίγουμε τη ζύμη που δημιουργήσαμε σε πάχος ενός εκατοστού.

Παίρνουμε ένα ποτηράκι του λικέρ και το χρησιμοποιούμε σαν κουπ-πατ, για να κόψουμε όσους περισσότερους κύκλους μπορούμε απ τη ζύμη. Ξαναπλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη και την ανοίγουμε πάλι στο ίδιο πάχος. Κόβουμε πάλι όσους περισσότερους κύκλους μπορούμε και επαναλαμβάνουμε μέχρι να μας μείνει μόνο ζύμη για ένα πογκατσάκι. Το πλάθουμε κι αυτό μόνο του στο ίδιο μέγεθος με τα υπόλοιπα.

Σε ένα ταψί ή σε σχάρα απλώνουμε λαδόχαρτο (ειδικό χαρτί για ψήσιμο στο φούρνο) και τοποθετούμε τα πογκατσάκια σε απόσταση περίπου 1 εκατοστό μεταξύ τους. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς γιά 12 με 15 λεπτά. Θα μοσχοβολήσει η κουζίνα σας κι όταν θα είναι έτοιμα θα έχουν ένα έντονα χρυσό χρώμα ενώ θα έχουν διπλασιαστεί σε μέγεθος. Αφήστε τα να κρυώσουν κάπως, σε σχάρα και σκεπασμένα με πετσέτα. Τρώγονται φρέσκα κι ελαφρώς ζεστά.